Menu

FC Fredericia og Fredericia FF spiller showkamp i Madsby Enge

image Tirsdag d.29/5 kl.18.30 går det løs
PL
23. maj 2018 kl. 18:57
Når spillere fra FC Fredericia og fra Fredericia FF´s Jyllandsseriehold løber på banen i Madsby Enge den 29. maj til en særlig kamp, er det for at markere et lokalt samarbejde om at udvikle lokale fodboldtalenter. Der forventes 500-600 tilskuere.

Når man i en fodboldklub kontinuerligt skal sikre, at man har de bedste spillere at arbejde med, er det vigtigt, at der også løbende er en god tilgang af dygtige spillere. Hos FC Fredericia nyder man i den forbindelse godt af, at der i fodboldklubberne i Fredericia er en mængde unge spillere, som de kan trække ind i deres talentarbejde. Således har blandt andre Fredericia fF og FC Fredericia et velfungerende og udbytterigt samarbejde omkring udveksling af spillere. Dette unikke fællesskab omkring fodbold og talentudvikling bliver markeret tirsdag eftermiddag og aften den 29. maj, når FC Fredericia og Fredericia fF inviterer til en sommer showkamp i Madsby Enge. 

Klokken 16.30 gives bolden op til to forkampe af hver 2 x 20 minutter, hvor ungdomsspillere i FC. Fredericia og Fredericia f.F. spiller mod hinanden. Derefter bliver der kl. 18.30 fløjtet gang i en kamp, 2 x 45 minutter, mellem spillere fra FC Fredericias divisionshold og spillere fra Fredericia fF´s Jyllandsseriehold, hvor en del af dem har været igennem et talentudviklingsforløb i F.C. Fredericia typisk fra 12-13 års alderen.   

Potentialet i lokalt samarbejde    

- På den måde kan vi fortælle den rigtig gode historie om vores samarbejde, som vi kan drage nytte af, når spillerne kommer tilbage til vores klub. I øjeblikket har vi en 6-7 unge spillere i klubben, som har trådt deres fødder i FC Fredericia, fortæller træner gennem fire år og nu sportschef i Fredericia f.F., Niels Erik Christensen.   

Den gode historie, der viser potentialet i det lokale foldboldsamarbejde, er den unge talentfulde spiller Mathias Jacobsen. Udover at være født og opvokset i Fredericia har han spillet i Fredericia FF og er efterfølgende fortsat i regi af FC Ungdom. Udover at spille på FC Fredericias divisionshold, bruger han sammen med sin far fritiden på at være træner for 2. holdet i sin barndomsklub. Tirsdag den 29. maj er han én af spillerne, som FC Fredericia stiller med til showkampen i Madsby Enge. Det er en kamp og et arrangement, som Christian Holm Johansen fra FC Fredericia glæder sig meget til. 

Masser af godt fodboldspil i benene 

- Vi stiller med et stærkt hold, som består af de fleste af de 21 spillere fra truppen, som alle har været i kamp i denne sæson. Vi er klar med en god trup, der har masser af godt fodboldspil i benene fra den netop afsluttede sæson.

 - Vi stiller naturligvis op for at vinde, ingen tvivl om det, men for os betyder det også rigtig meget, at vi med sådan en kamp kan vise os frem – blandt andet for dem, som måske ikke kommer til fodbold på stadion. Det er vigtigt for os, at vi viser os frem og blandt andet fortæller historien om, hvad der er muligt, hvis man dyrker sit fodboldtalent, fastslår Christian Holm Johansen og peger på, at netop Mathias Jacobsen er et super godt billede på, hvad det unikke samarbejde mellem FC Fredericia og fodboldklubberne i Bredstrup Pjedsted Idrætsforening, TSIF Taulov, Fredericia KFUM, Fredericia FF i Madsby kan føre med sig.

 - FC Ungdom med talentarbejde fra U13 til U19 er en super god måde at skabe gode muligheder for de unge mennesker, som gerne vil forfølge deres drøm og blive gode fodboldspillere. Vi kan være med til at udvikle dem, og i bedste fald nogle af dem blive en del af 1. divisionstruppen. Men ellers kommer de tilbage i de andre klubber som dygtige spillere. Den historie fortæller vi med showkampen den 29. maj i Madsby Enge.

 Vi håber på stor opbakning til holdene i Mads den 29. maj, og der er selvfølgelig gratis entré.

Luk