Menu

Hip Hip Hurra!

image Benno Erdmann
Jesper Kongsted
24. januar 2020 kl. 20:48
Tillykke med fødselsdagen, Benno

 

En ægte klubmand fylder 80 år i dag.

Hele klubben sender dagens fødselar et stort og hjertelig tillykke med fødselsdagen!

I næsten 70 år har Benno været en aktiv del i det Fredericianske fodboldliv. Som 11 årig blev han medlem af FB. Fredericia Boldklub, som 1953 blev lagt sammen med Østervoldens Boldklub og blev til Fredericia forenede Fodboldklubber.

Siden 1951 har Benno været aktiv i klubben, Benno debuterede i 1959 for klubbens første hold og nåede 211 kampe og 62 mål inden han stoppede i 1973 som aktiv - for at hellige sig klubarbejdet uden for banen.

I flere perioder har han været en respekteret og anerkendt træner for hold i klubben, senest som 1. holds træner i 2001-2002. Allerede i 1970 valgte Benno at gå aktivt ind i klubarbejdet. Hvor han valgtes som formand for klubben. Siden har han været gennem mange år være medlem af klubbens ledelse, bestyrelse og inspirator og idémand for mange af FfF mange aktiviteter.

Han er bl. a. idémanden bag et af klubbens helt store arrangementer, Fredericia Heste og Kræmmermarked, som hvert år i august samler mere end 35.000 – 40.000 besøgende i Fredericia. Et arrangement, som i dag er én af hjørnestenene til klubbens drift og nødvendige for at bevare klubben liv. Tilbage i starten af 90’erne var blandt initiativtagerne til FC Fredericia og var medlem af bestyrelsen de første år.
I 1996 var Benno idemanden bag bogen, - 100års klubfodbold i Fredericia. Bogen er et spændende lokalhistorisk bidrag til den fredericianske fodboldhistorie.
I forbindelse med klubbens 50 års jubilæum i 2003 var han en af jubilæumsudvalgets aktive medlemmer, som medarrangør af Old Boys Landskampen på Fredericia Stadion. En kamp, som satte Fredericia f.F. og byen Fredericia på landkortet med TV-dækning, masser af positiv presseomtale og kunne tilbyde byens borger en fodboldoplevelse ud over det sædvanlige. Ligeledes var Benno blandt initiativtagerne til Fredericia’s første kunststofbane i 2014. En bane som, i dag, giver klubben mulighed for at tilbyde byens fodboldspillere de ideelle banefaciliteter hele året rundt

Benno er æresmedlem af Fredericia forende Fodboldklubber og indehaver af bl. a. klubbens guldnål, JBU sølvnål, JBU guldnål og DBU’s sølvemblem nogle af de største hædersbevisninger en frivillig/træner kan modtage i Danmark. I 1974 modtog han P. Larsens mindepokal. Den dengang skrev magasinet FfF-fodbold: Det er sikkert ikke alle, der er klar over, hvad Benno føler og ofrer for klubben, men man kender i hvert fald resultaterne af hans kæmpeindsats.
Man kan vel næppe finde mere passende ord i dag, 46 år efter, om en leder der i den grad har været med til at skabe og udvikle en sund og levedygtig klub og sat sit store præg på Fredericias fodbold/idrætsliv.

Tillykke med fødselsdagen, Benno!

Jesper Kongsted

 

Luk