Endelig blå sejr !!

image Det var en Mads Isaksen og en herorisk holdindsats der gjorde forskellen søndag eftermiddag i Madsby
Bjarke Holm Jensen / foto: Stina Holm Jensen
06. maj 2018 kl. 16:50
Klubbens JS hold fik forårets første sejr søndag eftermiddag med 2-1 over Åbyhøj

Der var ikke meget som i kampens indledning tydede på det skulle blive idag man skulle få forårets første sejr mod en af rækkens seriøse bejlere til DS oprykning.  Gæsterne kunne således med en sejr i dagens kamp spille sig a point med toppen og de lagde da også både friskt og komeptent fra land med hurtigt kombinationsspil som bragte hjemmeholdet i defensiven. F'erne havde til dagens kamp valgt at stille med blot 13 mand frem for at hente forstærkning på 2. holdet og det kunne være blevet fatalt. For efter blot nogle få mintter måtte Martin Mains udgå med en skade og lige før pausen måtte Simon Stenderup gå samme vej efter et spark i achillessenen.

Gennem 1. halvleg havde gæsterne flere nærgående forsøg og også bolden i nettet en enkelt gang som dog blev afblæst for off-side. Men trykket blev bare større og fornemmelsen var at det ikke kunne gå godt i længden. Scoringen faldt til 0-1 i det 41' minut efter en total kikset clearing uden for feltet hvorefte en Åbyhøj spiller kompetent sparker bolden i mål uden for Ankers rækkevidde.

Således til pause nede med en, presset i bund og uden flere udskiftnings muligheder. Det så ikke godt ud. Men trods dette kom f'erne alligevel ud til 2. halvleg med et bedre udtryk, kom lidt længer frem på banen og i det 52' minut faldt udligningen efter hjørnespark hvor Emil Lundø elegant fik bolden drejet ind ved forrest stolpe. Og blot få minutter senere kunne f'erne have bragt sig foran da Mohamed Akif var i en 1:1 duel med bageste mand som mistede balancen. Men desværre fik Akif afsluttet lige udenom stolpen.

Derefter fortsatte det massive pres på hjemmeholdet fra et stærkt spillende Åbyhøj hold som tydeligvis ikke kunne se sig selv tage fra Fredericia med mindre end 3 points. Modsvaret skulle vise sig fra ganske uventet hold, for f'erne havde i pausen, af bitter nød, valgt at sætte Mads Isaksen ned på den centrale midtbane. Og det gjorde han med både kløgt og arbejds raseri som gjorde at gæsterne trods massivt pres fik problemer med at spille sig til åbne chancer.  Under det indtryk lignede det længe en heroisk kamp for et enkelt point. Men med indgangen til de sidste 10-15 minutter skiftede kampen igen karakter i takt med at f'erne lykkedes med flere bolderobringer i retvendt position. Det gav mulighed for at slå kontra og f'erne havde i slut minutterne 3-4 kæmpe muligheder for at bringe sig foran. At Mads Isaksen ikke kan stille sig tilfreds med 1 point kommer nok ikke som en overraskelse for nogen. Men at han havde overskud og kræfter til at deltage i kontrastødene virkede nærmest surrealistisk. Den mest spektakulære opstod 5 minutter før tid da Mads blev sendt afsted i højreside, blev mødt af 2 forsvarsspillere og derfor valgte at trække luften ud af angrebet og trække ned mod hjørneflaget. Helt ned. Og helt ned i tempo. Således lukket helt ned stak han så alligevel fri af 2-3 mand ind mod målet, bagud hvor fra han skød med venstrebenet. Bolden strøg liiige over fjerneste kryds (billedet)

Det lignede at man måtte tage til takke med det ene point, lige indtil overtiden hvor Mads på ny var central i en kontra, men denne gang valgte han at spille kort til venstre hvor Emil Andresen sparkede bolden fladt ind til 2-1 føring, sejr og en flok glade men segnefærdige spillere.

JS spiller næste gang på udebane imod FC Djursland på torsdag kl 13.00 i Grenå.