image Emil Lundø stred forgæves i dagens JS kamp imod EfB
Bjarke Holm Jensen / foto: Stina Holm Jensen (arkivfoto)
18. august 2018 kl. 21:15
Klubbens JS hold tabte 2-0 i Madsby imod Esbjerg fB.

Lørdagen bød på senior opvisning i Madsby, da alle klubbens 4 seniorhold spillede på hjemmebane.  JS holdet formåede ikke at følge op på den flotte turneringsstart og måtte se sig slået 2-0 af gæsterne fra EfB efter 1-0 ved pausen. DS nedrykkerne fremstod ellers i en overraskende ordinær forfatning men formåede alligevel at tage alle points med sig hjem.

EfB pressede på i kampens indledning og bragte sig allerede efter 2 minutter foran på et flot skud på en returbold fra kanten af feltet. Men derfra overtog f'erne stille og rolig grebet om spillet men uden at formå at skabe mere end enkelte løse chancer i 1. halvleg som derfor fotonede sig som en chancefattig affære.

Da Esbjerg tidligt i 2. halvleg pådrog sig en 10 min udvisning blev spilovertaget massivt, blot for yderligere at udstille hjemmeholdets svaghed i den manglende omsætning i chancer. Dog var det i denne periode den ultimative chance for udligning opstod da en bold fra højresiden blev spillet bagud i feltet til en helt fri Mike Andersen med målmanden på mellemhånd. Afslutningen var i orden, men en spiller på stregen får pareret dygtigt og -meget- heldigt til hjørne. Det blev ved denne ene åbne mulighed og i stedet blev det et tamt Esbjerg hold som fik lov at øge til 2-0 på en kontra 10 min før tid. Først i de døende minutter lykkedes det at få det fornødne tryk på gæsternes bageste kæde, men det var for sent og man måtte indkassere et ærgerligt nederlag.

2. holdet i serie 3 spillede imod Seest som i forårets turnering havde formået med 37 points -ikke- at rykke op og de havde indledt efteråret med en 6-0 sejr. F'erne ventede derfor det værste. Uden grund skulle det vise sig, for 1. halvleg forløb som en helt jævnbyrdig men også chancefattig affære og 0-0 ved pausen.

At man så alligevel ender med at tabe kampen med 4-0 har man nok primært sig selv at takke for.  2 straffespark på 5 minutter, det første var tyndt, det næste var dumt. Dermed var kampen reelt afgjort. Men at tabe så stort var der ingen grund til.

3. holdets kamp i serie 5 var dagens positive indslag. Der var dækket op til lokalbrag imod BPI som troppede op med et kavaleri af old boys spillere med tung erfaring fra langt højere niveau. Samtidig var hjemmeholdet ramt af afbud på flere stamspillere, så man forventede nok en jævnbyrdig affære.  Og således tegnede det sig også de første 10-15 minutter. Derefter satte hjemmeholdet sig stille og rolig på begivenhederne. Og da først scoringerne begyndte at trille ind gik det hurtigt. Så ved pausen førte f'erne med 6-0.  Selv om scoringsfrekenvensen gik gevaldig ned i 2. halvleg holdt man den defensive disciplin, holdt buret rent og vandt kampen 7-0.

Holdets træner Søren Rasmussen har nu en halvsæson med holdet i bagagen. Og det ses tydeligt.  Alle spillere synes at kende præmisserne for at være på banen for holdet og fejl og misforståelser bliver rettet med dygtighed. Men med så klar en ambition om oprykning, så gør det jo heller ikke noget at man ligner et kompetent serie 4 hold.

Dagens topscorer blev 37 årige Ilie Gninea med 3 scoringer i 1. halvleg.

Også klubbens nye serie 6 hold spillede 1. turneringskamp lørdag. Det blev til en debut sejr på 2-0 over Sdr. Hygum.