image Oliver Pausgaard leverede igen en flot indsats på midtbanen
Bjarke Holm Jensen / foto: Stina Holm Jensen
14. april 2018 kl. 20:14
JS døde med støvlerne på da de lørdag tabte 2-1 i Silkeborg

Efter en pointfattig start på turneringen spillede klubbens JS hold sin 3. kamp lørdag eftermiddag på udebane mod forhånds favoritterne fra Silkeborg KFUM som stiller med et stærkt hold med unge spillere holdt sammen af et par rutinerede fyre med den tidligere superliga veteran Claus Hansen til at styre midtbanen.

Slagplanen for kampen var en offensiv 4-3-3 opstilling. Men hvis ikke man vidste det var det umuligt at se for tvunget af omstændighederne, et boldsikkert Silkeborg mandskab med hurtigt og direkte spil, blev de 2 kanter  omgående presset så lang tilbage at det i stedet lignede noget man havde set før, en Mads Isaksen som blev for alene på top.

Allerede efter 8 minutter gik det galt da der blev dømt en hands på Emil Lundø i feltet og der blev stensikkert omsat til 1-0 føring. Billedet fortsatte omend uden scoring den første halve time og f'erne var henvist til enkelte sporatiske angreb. Men derefter ændrede kampen umærkelig karakter. F'erne spillede med et ungt U19 trekløver på den centrale midtbane som i indledningen havde overordentlig svært ved at få lagt det fornødne pres. Men de fik stille og rolig spillet sig op og man fik et vist greb om midtbanen. Effekten kom ganske hurtigt og efter et par farlige angreb over fløjene fik f'erne udlignet da Mads Isaksen i 40' minut uimodståelig skar ind i feltet fra venstresiden og lavede et klassisk cut-back som Martin Mains kunne sætte i mål til 1-1.

Pausen ændrede ikke noget og de første 10 minutter var en fortsat jævnbyrdig slagudveksling. Lige indtil Mike Andersen rev en modstander ned og fik gult.  Det sendte omgående momentum tilbage i favnen på Silkeborg som satte sig på spillet og i de følgende minutter havde flere åbne chancer for at bringe sig foran. Men f'erne holdt stand og 11 mod 11 lignede det igen en jævnbyrdig affære med mulighed for udbytte. Men ak, blot minutter efter laver Anker og Lundø et koks i forsvaret som giver Silkeborg en let scoring til 2-1.

Efter denne mavepuster var det nok overraskende af f'erne alligevel havde både kræfter og mental styrke til at lægge et solidt pres på hjemmeholdet de sidste 10 minutter. Et pres som de dog dygtigt afviste og det blev kun til et par tilløb til chancer. På den baggrund en helt fortjent sejr til Silkeborg KFUM som var et sympatisk og stærkt spillende bekendtskab og som efter dagens kamp ikke er mindre favorit til en oprykning.

Efter 1 point i de første 3 kampe kan f'erne til gengæld godt sætte evt oprykningsdrømme på stand-by.  Men med en accept af dette var der rigtig meget opløftende at tage med fra dagens kamp. Ikke mindst de før omtale U19 Oliver Pausgaard, Espen Wind og Emil Rasmussen som spillede tæt på 3x90 minutter. De leverede alle en flot præstation, de har den fornødne ydmyghed og supplerer hinanden godt. Får de den fornødne arbejdsro fremadrettet vil de kunne tage ejerskab på midtbanen mod de fleste modstandere om et halvt år.

Holdet spiller næste kamp på fredag kl 20.00 på hjemmebane imod Fuglebakken.

Til de interesserede er der lagt 101 billeder fra dagens kamp på facebook, FfF billeder