JS vandt sikker sejr i Esbjerg

image Emil Deleuran kronede en flot indsats med både scoring og assist i dagens JS sejr imod Esbjerg Fb.
Bjarke Holm Jensen
30. marts 2019 kl. 17:55
F'ernes JS hold vandt en sikker sejr på 4-0 i Esbjerg efter samme cifre ved pausen

F'ernes 1. hold har de seneste 3 år mange gange spillet imod EfB's bedste amatørhold i både serie 1, JS og DS. Kun sjældent er det blevet til points uanset spil og chancer. Om der er tale om et reelt komplex må dette dog være skubbet grundig i  baggrunden efter dagens udekamp i Esbjerg hvor f'erne kunne tage en stor-sejr med hjem på 4-0. Og som kampen skred frem var den ikke et mål for stor.

Allerede efter 9 minutter faldt 1-0 scoringen da Mikkel Foged kompetent headede et indlæg i feltet mod mål udenfor målmandens rækkevidde. Gennem halvlegen var spillet jævnbyrdigt, hjemmeholdet kombinerede fint men blev holdt fra chancer i en stærk FfF bagkæde. Målet til 2-0 kom i det 34. minut efter en gedigen klumspilsituation efter hjørnespark hvor Emil Deleuran var sidste mand på bolden. Hjemmeholdet brokkede sig så højlydt over at scoringen blev godkendt at en ellers langmodig dommer til sidst var tvunget til at give gult.

I overtal kørte f'erne en periode powerplay mod Esbjerg målet og blot minuttet efter falder 3-0 scoringen på kampens tekniske højdepunkt. Mads Isaksen skærer ind i feltets venstreside og slår en tværbold i det lille felt, men den bliver egentlig alt for dyb til en fremstormende Fuat Hansen som alligevel kaster sig ned i fuld kropslængde og ramme bolden på baglinjen hvorfra den curler på tværs og via modsatte stolpes inderside lægger sig til rette i det tomme mål.

Derfra lignede Esbjerg et slagent hold

På f'ernes højre side spillede Emil Deleuran vel nok sin bedste kamp i mands mine med den rette balance mellem råstyrke og omtanke. Og han fik også en afgørende fod med i 4-0 scoringen efter 44. min da han uimodståelig skar ind i feltet og lavede en cut-back til Mikkel Foged som scorede stensikkert.

I 2. halvleg koncentrerede f'erne sig klogeligt om ikke at komme i ubalance. Det lykkedes til fulde med den ene omkostning at 2. halvleg blev en lidt tam affære. Men mod kampens slutning blev Esbjerg ramt af nye frustrations udvisninger og var en peridode 9 spillere og f'erne kunne påny sætte sit totalt på spillet men på utrolig vis lykkedes det ikke at score yderligere trods serier af åbne målchancer.

Med sejren har f'erne vundet rettet til at beholde rækkens 1. plads 1 uge mere. Billetten til at beholde den længere ligger i en svær hjemmekamp næste søndag kl. 13.30 hvor Lyseng kommer på besøg.