F'ernes JS hold fik point med hjem fra Søften

Bjarke Holm Jensen / foto: Stina Holm Jensen
13. april 2019 kl. 18:30
Klubbens JS hold måtte stille sig tilfredse med et hårdt tilkæmpet point med 2-2 i Søften

Skuffelsen lyste ud af F'ernes JS spillere efter uafgjort 2-2 efter de havde været bagud 0-1 ved pausen. Og ingen tvivl om at de med nogen ret havde en oplevelse af at være det markant bedste mandskab på banen. Men på udebane og i det tidlige forår er der bare andre faktorer der spiller ind.

Kampen blev afviklet på en usædvanlig stor og ganske ujævn græsbane i Søften som godt nok voldte begge hold problemer men Søften var i modsætning til f'erne afklaret med forholdene og spillede efter det.

F'erne kom bedst fra start og havde i indledningen et par nærgående forsøg. Men hjemmeholdet lurede hele tiden på de opspilsfejl som banen forårsagede og viste sig hurtigt farlige på omstillingerne. Allerede efter 10 min kunne det være gået galt da en iøvrig fremragende Sujeen Ravichandran ved hjørnespark går op i duel og bliver ramt på armen i løftet position. Dommeren dømmer et matematisk korrekt straffe. Og tildeler for en sikkerheds skyld et gult kort. En ganske imponerende konsekvens for en åbenlyst utilsigtet handling.

Men "Anker" som påny spillede en stor kamp for sit hold parerede sparket fra pletten. F'erne slap smertefrit gennem udvisningen og 1. halvleg forløb derefter som en mere jævnbyrdig slagudveksling. Men lige før pausen lykkedes det alligevel for Søften at bringe sig foran da markeringen i ve siden svigtede.

Hjemmeholdet startede 2. halvleg i undertal på endnu et gult kort og f'ene satte sig derfor totalt på spillet. Og netop som udvisningen randt ud fandt man endelig vej igennem venstresiden hvorefter Mikkel Foged fra kanten af feltet kunne sparke en returbold ind til udligning 1-1. Og opskriften var den samme fra venstre side hvor et indlæg blev headet retur i det lille felt og derefter headet ind til 2-1 føring ved August Stage.

Derefter havde Søften sin bedste periode hvor de viste at de bestemt ikke er noget dårligt angrebshold. Og midt i halvlegen kom Sujeen atter i centrum ved endnu et dømt straffespark. Men denne gang havde dommerne næppe matematikken med sig da en Søften spiller smider sig i feltet. Men dømt blev det og hjemmeholdet kunne denne gang udligne sikkert til 2-2.

I den afsluttende fase var f'erne spildominerende men uden at skabe åbne målchancer. Dem havde Søften til gengæld et par stykker af i en evig luren på kontrachancen. Med dette in mente trods alt et fair resultat og et godt udebane-point at tage med hjem til samlingen og endnu en lille uge på rækkens 1. plads.

Rundens resultater har til gengæld maget sig således at det bliver nærmeste udfordrer, Sønderborg, som kommer på besøg på skærtorsdag i Madsby. Kampstart på bane 1 kl 13.30.