Første point til JS1 – Serie 4 kollapser efter flotte 70 minutter

image Fuat Hansen scorede i 3-3 kampen mod Esbjerg
TB
22. april 2023 kl. 16:46
Klubbens to bedste seniorhold har begge været i kamp i weekenden. JS1 tog fredag aften til Esbjerg og Serie 4 tog lørdag imod Smidstrup / Skærup IF hjemme i Madsby.

JS1 har fået en svær sæsonstart med fire nederlag ud af lige så mange kampe. Der var derfor intet som indikerede at en fredag aften i Esbjerg skulle blive en nem opgave, der kunne ende med point, men det blev ikke desto mindre det forløsende resultat af kampen.

Kampen endte 3-3 efter en hård fight, hvor F´erne på et tidspunkt var bagud med 1-3, men hvor det lykkedes at reducere og udligne til det endelige resultat og dermed sikre en pointdeling.

”Jeg knuz elsker de her blå drenge når deres attitude og arbejdsmoral er som i Esbjerg!”, ordene kommer fra cheftræner, ”Niller”, som en umiddelbar reaktion på kampen.

Han hæfter sig ved at noget af det som ellers har været længe undervejs endelig begyndte at vise sit udtryk en tidlig fredag forårsaften i Esbjerg; ”Vi fik vist at vi stadig har et farligt og chanceskabende fodboldhold, som kan stå sammen, vise høj moral og knokle”, lyder det fra cheftræneren. Han vurderer at det, set over hele kampen, burde have endt med 3 point til de blå gæster fra Madsby, hvis spil generelt var opløftende efter nogle svære kampe.

Den ene point bliver ikke kun særligt velmodtaget som følge af at det er sæsonens første. Esbjerg er også en modstander som ofte har været vanskelig for klubbens fodboldflagskib.

Esbjerg er altid en mundfuld for os og de formår især at udfordre os på standardsituationer. Det havde vi dog godt styr på i kampen. De scorer tre mål imod os og det er et udtryk for deres kvalitet, måske lige med undtagelse af det ene hvor vi kunne se bedre ud.”, fortæller ”Niller”, som har overskud til en afsluttende bemærkning med henvisning til strafferetten. ”Vi er før taget fra Esbjerg med politiet i hælene fordi vi har ”stjålet point”, men fredag aften var det ikke os de skulle koncentrere sig om”, slutter han med et glimt i øjet.

F´ernes mål blev scoret af Lucas Møller Jensen, Jonas Skau Jacobsen og Fuat Hansen.

Næste kamp er lørdag den 29. april, hvor de blå tager imod Kolding IF i en svær hjemmekamp. Der er således al grund til at skrive dagen og tidspunktet kl. 13.30 i kalenderen. Der vil, som altid, være mulighed for at købe øl, vand og byens bedste pølser i ”Carls Corner”. Kolding IF har, som det eneste hold i rækken, fået en ringere sæsonstart end F´erne, så der er al grund til at møde op og støtte hjemmeholdet i bestræbelserne på at få den første sæsonsejr i hus.

Serie 4 i kollaps efter flotte 70 minutter

Klubbens serie 4 hold tog lørdag tidlig formiddag imod et andet af rækkens tophold, Smidstrup/Skærup IF. Før denne runde var det blå hjemmehold nr.  1 i rækken med flotte 12 point ud af lige så mange mulige. Dagens gæster havde fået tre sejre i deres første fire kampe, men havde tabt til Skibet, som i øvrigt ligner et godt bud på den ene oprykker.

Serie 4 holdet formåede at styre kampen i 70 minutter. De kom foran 1-0 ved Suheyb Nur. Kasper Holm Jensen fordoblede føringen til 2-0, hvilket var resultatet ved pausen. I løbet af anden halvleg gjorde Magnus Eriksen det til 3-0  og med godt 20 minutter tilbage var der intet som indikerede at det skulle blive spændende, men omstændighederne ville det anderledes. Et gult kort til hjemmeholdet resulterede i en hurtig reducering til 3-1 og derfra lugtede dagens gæster blod. Personlige fejl blev straffet hårdt og gæsterne formåede at reducere til 3-2 og udligne til 3-3. Spillende assistenttræner Aleksander ”AK” Kornvad så rødt efter en særdeles tvivlsom dommerkendelse og så kunne gæsterne gøre det onde mod dagens værter ved at bringe sig på 3-4 og tage alle tre point med hjem.

Det er en ærgerlig cheftræner, Jason Campbell, som efter kampen konstater at ”vi spillede fantastisk fodbold i 70 minutter, men derefter gik et par kendelser imod os og så var der ikke langt fra fald til frit fald.”. Han kan dog finde overskud til rose gæsterne for at have ”lugtet blod” og kæmpe sig tilbage via et flot comeback. Det er dog først og fremmest ærgrelsen over at have smidt en ellers sikker sejr, der er den umiddelbare og overordnede reaktion på kampen. Cheftræneren tror på at holdet vil rejse sig i de kommende kampe og genfinde de spil som har bragt dem i toppen af rækken og som de viste i det meste af lørdagens kamp.

Når man vender 0-3 til en 4-3 sejr, som dagens gæster formåede, kalder det af indlysende årsager på den nødvendige respekt. Men det hører med til historien at der, især fra hjemmeholdets side, var stor utilfredshed med dagens dommerpræstation. Den skal dog ikke gøres til genstand for flere ord her idet den slags skal håndteres i regi af det rette forum herfor.

Serie 4 spiller næste kamp den 02. maj kl. 19.00 i Skibet, hvor der er lagt op til et nyt spændende topopgør.