JS vandt hjemme over Horsens Freja

Bjarke Holm Jensen / foto: Stina Holm Jensen
23. september 2017 kl. 18:45
JS vandt lørdagens hjemmekamp med 5-4 over Horsens Freja efter 1-1 ved pausen

Klubbens jyllandsseriehold kom tilbage på sporet med en sejr hjemme over Horsens Freja. Selve sejren er med afstand det mest positive der er at sige om dagens kamp. Det var ikke bare en kamp mellem top og bund, det var måske meget mere en duel mellem 2 hold i problemer pga skader og afbud. Og trods sejren må det være rimeligt at konkludere at lige netop den udfordring slap hjemmeholdet dårligst fra. Man fandt i kampens 98 minutter bare aldrig en forsvars-bemanding som var i nærheden af at ramme et rimeligt niveau hvilket slutcifrene også lader ane.

Ret skal være ret, den normale anfører og midterforsvarer Jonas Møller Nielsen nåede ikke at blive klar til kampen og efter blot 3 minutter måtte også Emil Lundø hjælpes fra banen. Det gav forståeligt en urolig start på kampen og Horsens fik uden at imponere et vist greb om spillet. Men efter 9 minutter tamte f'erne første gang 2 kombinationer i dybden hvor Mads Isaksen blev sendt afsted og til trods for han fik givet sig selv en svær vinkel fik han kompetent sat bolden ind ved fjerneste stolpe til 1-0 føring.

Men f'erne var i gang med en kamp uden den fornødne vilje og evne til at få tacklet af og trods spillemæssigt overtag var Horsens på den konto farlige igen og igen.  Efter en halv time bliver en bold helt upresset sparket fra midten og frem i brystkassen på en modstander midt på egen banehalvdel. Hovedrystende måske, men det virkelige problem blev udstillet i de følgende 7 sekunder. For med backkæden bag bolden burde det være noget man kunne håndtere. Det kunne man ikke. Horsens slog kontra og tog sig tid til at komme over venstre kant og indlæg hvor f'erne første gang kommer på bolden da "Anker" i flot stil fister bolden over målet. Man evnede ikke at gå i duel. Dette blev reelt billedet resten af kampen og det fik de fleste til at glemme at der faktisk også var opløftende momenter på bolden gennem kampen.

I det 36' minut gik det galt første gang og Horsens kunne udligne til pausestillingen 1-1.

Fra starten af 2. halvleg havde banens med afstand bedste spiller Mads Isaksen gennemskuet at kampen skulle vindes i defensiven og trods en periode i overtal så man ham flere gange dybt nede i eget forsvar for at hjælpe med at få tacklet færdig.

Efter 56 minutter scorer Frederik Skadholm til 2-1 og da Fuat Hansen i det 68' minut øger til 3-1 efter hjørne tror de fleste at festen er forbi... Det var den ikke. 1 minut efter står der 2-3.  Scenariet gentager sig da Mike Andersen i det 72' minut scorer til 4-2 direkte på hjørne, denne gang går der 4 minutter, så står der 4-3.  I det 79' minut bryder Isak igennem i højre side og spiller indskiftede Emil Andresen blank til sikker 5-3 scoring. Trods panik-lignende stemning til sidste fløjt får Horsens først svaret igen til slutresultatet 4-5 dybt ind i overtiden.

Efter slutfløjt stod frustrationen malet i spillernes ansigter. Men faktum er at de netop havde vundet 3 meget vigtige points og er med 17 points igen alene i spidsen af rækken.

JS spiller igen næste lørdag d. 3. september kl 16.00 i VB parken

Også serie 3 spillede på hjemmebane hvor modstanderen var VB.  Trods markant spillemæssig fremgang måtte man indksssere et lidt ærgerligt nederlag på 2-1 efter 1-0 føring til VB ved pausen. VB var bedst på bolden i 1. halvleg og førte fortjent men f'erne fik bedre styr på eget spil i starten af 2. halvleg. Omkring en time spillet virkede det som f'ernes kræfter ebbede ud, men det ændrede sig markant efter at Oliver Outzen fik udlignet til 1-1 efter hjørne. Derefter var der åben kamp indtil VB i det 80' minut scorede sejrsmålet til 2-1.