JS1 i problemer i Herning mens Serie 4 cruiser videre efter storsejr

TB
02. april 2023 kl. 14:30
Weekendens kampe bød på en svær udekamp for JS1, mens serie 4-holdet skulle vise sig at tage en knusende sikker 6-0 sejr hjemme mod Vejle Kammeraterne.

JS1-rækken er starten med nogle tendenser; Herning Fremad ser ganske stærke ud. Kolding IF, som ellers var overlegne i efteråret, kæmper lige nu i bunden af rækken efter de første to runder, hvor det er blevet til to nederlag. Og så har F´ernes førstehold til gode at stille i stærkeste opstilling, hvilket også i denne weekend har været stærkt medvirkende til et klart nederlag.

Førsteholdets modstander var Herning Fremad, som pt. unægteligt kunne ligne et godt bud på en oprykker til Danmarksserien. Der ventede derfor cheftræner, Niller, og truppen en stor mundfuld på udebane lørdag den 01. april.

Det startede ellers godt da F´erne – stik imod spil og chancer - kunne bringe sig foran med 0-1 efter ca 20 minutters spil, hvor anfører Mads Isaksen først brændte et straffespark, men øjeblikkeligt gjorde skaden god igen ved at score på returen. Derfra blev hjemmeholdet desværre vakt til live og fra det 28´ minut og frem til pausen scorede de fire mål, så stillingen efter første halvleg var 4-1 til Herning Fremad. 2. halvleg blev mere jævnbyrdig og i det 65´ minut fik Lucas Møller Jensen reduceret til 2-4, men et mirakuløst comeback udeblev og hjemmeholdet kunne i det sidste spilminut lukke kampen med en scoring til 5-2, som blev kampens resultat.

Cheftræneren havde følgende bemærkninger til kampen; ”Vi kommer til kampen med et usammenspillet mandskab, hvor vi bl.a. har to debutanter med på 17 år i form af Rexhep Fejzullani og Kasper Holm Jensen som debuterede”. Han har stor ros til overs for begge spillere; ”De unge knægte gjorde ganske fine indhop og har masser af kvalitet. Det er bestemt noget vi vil benytte os af fremadrettet”, fortæller cheftræneren.

Hele seks ændringer i truppen var foretaget ift. sæsonpremieren, så det var vanskeligt at lægge den rigtige taktik. Det blev også en svær kamp, hvor cheftræneren især har noteret sig ”mange boldtab på egen halvdel og manglende fungerende presspil fik os presset i bund i store dele af kampen, især de første 20 minutter.”. Han har dog stor ros til overs for en velspillende Asger Hvingelby i målet for de blå, som fik sit at se til på en svær dag i Herning.

Man kan – navnlig efter et 2-5 nederlag en halvkold lørdag i Herning – vælge at se glasset som halvt tomt eller halvt fyldt. Niller tilhører de som ser sidstnævnte; ”Vi både håber og tror på mere kontinuitet fremadrettet ift. at undgå for mange afbud til kampene. Og så glæder vi os over at (Jonas) Ussing kom tilbage efter 5 ugers ferie, og gik ind med højt niveau, selvom han ikke har spillet meget fodbold på det seneste.”. Niller noterer sig også en markant bedre 2. halvleg end 1. første halvleg hvor der var tale om en mere jævnbyrdig kamp. Endelig har han, sædvanen tro, overskud til at takke Herning Fremad for sympatisk værtskab, selvom det blev til et klart nederlag.

Opgaven syntes klar for JS1 fremadrettet; der skal point på kontoen og færre afbud til kampene. Næste opgave er ude mod Horsens FS tirsdag den 11. april kl. 19.00.

---

Serie 4 storsejrer i Madsby

Det blev endnu engang Serie 4 hold som sikrede weekendens succesfulde historie. De tog lørdag den 01. april imod Vejle Kammeraterne hjemme i Madsby og der blev ikke givet meget ved dørene. Efter to gange 45 minutter havde hjemmeholdet scoret seks gange uden at have lukket noget ind i egen ende. Dermed storsejrede de med 6-0 og ligger sig i toppen af rækken.

Målene blev scoret af Kristoffer Dejgaard (2), Nicklas Kovaltsenko (2), Patrick Nielsen og Mads Thomsen. Mohamed Nur og Nicklas Kovaltsenko tegnede sig hver for 2 assist, mens Nikolai Kock og Nikolaj Christensen hver assisterede en enkelt gang.

Cheftræner, Jason Campbell, har store roser til overs for holdet; ”Generelt spiller vi en god kamp, i hvert fald i de 90 % af tiden, hvor vi er dominerende. Selvom vi scorer seks gange, tillader vi os også at brænde rigtigt mange og rigtigt store chancer. Vi kommer ud med en plan om at ville have bolden og erobre den hurtigst muligt. Det lykkedes fra start og vi scorer allerede efter et par minutters spil.”

Cheftræneren noterer sig især at holdet begynder at virke mere sammenspillet; ”Relationerne bliver stadig bedre og vi begynder at se aftalerne blive holdt, selvom der også er enkelte perioder hvor vi stadig kan se at der er tale om et nyt sammenbragt hold. Generelt viser alle mand stor vilje til at hjælpe hinanden og kommunikere hvor det er nødvendigt. Det er næsten en perfekt kamp, bortset fra 10 minutter i 1. halvleg, hvor vi virker lidt for selvsikre og giver gæsterne for meget plads. Så alt i alt, 80 fremragende minutter og en sejr vi er tilfredse med, selvom den måske endda er lidt for lille.”, fortæller han.

Serie 4 holdet var ligesom JS1 ramt af et par ”påskeafbud”, og brugte derfor to U19 spillere fra den store årgang i klubben. Det var hhv. Ebbe Ærensgaard og York Hofmeister. De får begge stor ros af cheftræneren; ”De kommer med masser af energi og gå-på-mod. Det er ikke til at se at de er flere år yngre end både med- og modspillere. Så stor ros for deres bidrag i kampen. Vi vil meget gerne være med til at give de unge chancen på seniorniveau, da det giver en god dynamik på tværs af årgangene i klubben. Derudover har de spiller for spiller masser at bidrage med, også på seniorniveau”.

Klubben har pt. en stor og velfungerende U19-årgang, som ledes af cheftræner, Morten H. Jensen. Det er noget seniortrænerne for alvor har fået øjnene op for, hvilket weekendens kampe på udmærket vis illustrerer.

Serie 4 spiller næste kamp hjemme i Madsby mandag den 10. april kl. 12.00 mod BPI. Så der er al mulighed for at nyde et ægte lokalopgør anden påskedag.

Klubbens serie 5 hold var også i aktion i ugens løb, hvor de tirsdag hjemme tog imod Kolding B. Det blev til pointdeling med resultatet 2-2. Næste kamp for serie 5 holdet er et lokalopgør hjemme i Madsby mod Erritsø torsdag den 13. april kl. 17.30.