Menu

Seniorholdene er klar til forårssæsonen 2023

image FfF
TB
21. marts 2023 kl. 18:52
Efter en lang og velfortjent vinterpause er seniorerne atter klar til en ny sæson i serierækkerne. Bedømt på antal spillere som er mødt frem i det nye år, fremstår F´ernes seniorafdeling stærkere og større end de seneste par år.

Klubbens flagskib i form af Jyllandsserieholdet, skal igen forsøge sig i den stærkt besatte Jyllandsserie 1 i foråret. Det vil blive en gensyn med de fleste af modstanderne fra efterårssæsonen og der er dermed tale om velkendt, men særdeles kvalificeret modstand. Vi kan især se frem til opgør mod ambitiøse Kolding IF, FC Sydvest og Esbjerg. Gruppen tæller også Sædding, Horsens FS, Herning Fremad og Bredballe.

Truppen ser både stærk og bredere ud end i efteråret 2022. Flere profiler er tilbage efter anerkendelsesværdige ærinder i form af f.eks. værnepligt og udlandsrejser. Derudover har man formået at fastholde de etablerede spillere, bl.a. solide og rutinerede kræfter som Fuat Hansen og anfører, Mads Isaksen samt de stærke brødre i form af den hurtige og stærke forsvarer, Jonas ”Jones” Møller Jensen og dennes mindst lige så hurtige og teknisk dygtige lillebror, Lucas Møller Jensen. Vi skal også holde ekstra øje med flere af de unge profiler så som Jonas Ussing, Patrick Petersen og Rune Schelde, som alle har erfaring fra ungdomsfodbold på højt niveau.   

Der syntes at være en god blanding af stærke etablerede navne og yngre spillere i forårets førsteholdstrup, hvor det også har været afgørende at cheftræner, Niels Erik ”Niller” Christensen, har formået at sikre kontinuiteten hen over vinteren. Ny mand i trænerteamet er spillende assistenttræner, Simon Schmidt, som selv har været en del af holdet de seneste sæsoner. Han kommer med mange års erfaring fra divisionsfodbolden. Og så ville førsteholdet ikke være det samme uden holdleder, Jack D. Nielsen, hvis status i klubben i øvrigt med hastige skridt nærmer sig legender som Kim ”Kimmo” Hansen og Kurt Von Essen. Jack har lagt et enormt og uvurderligt arbejde i rollen som holdleder de seneste mange sæsoner og den kommende er ingen undtagelse.

I forbindelse med opstarten sætter cheftræneren følgende lidt ord på forventningerne til den kommende forårssæson; ”Vi har arbejdet hårdt i opstarten med at implementere en ny taktik. Vi har et ønske om at stå bedre defensivt i den kommende sæson da vi har godt styr på det offensive. Det vidner de seneste sæsoner også om, hvor vi har formået at score masser af mål, men modsat også lukket for mange ind i den anden ende. Så vi skal blive mere stabile, især på hjemmebane”.

Målet for den kommende sæson er at blive i rækken. ”Vi kan slå de bedste på de gode dage, men samtidig tabe til alle på de mindre gode dage. Derfor skal vi have noget mere kontinuitet og stabilitet ind i præstationerne. Det er vigtigt at kunne holde et højt bundniveau og derfra ligge på. Vi kender vores topniveau og det er ganske fint, så vores fokus er på at højne bundniveauet.”

Førsteholdet indleder sæsonen hjemme i Madsby på lørdag den 25.03 kl. 13.30 mod Bredballe IF. Der vil være mulighed for at købe pølser, brød, vand og drikke.

Nyt trænerteam til 2. holdet 

Den mest bemærkelsesværdige nyhed i seniorafdelingen er at der er kommet et nyt trænerteam til på andetholdet, som igen i foråret er at finde i serie 4. Det nye trænerteam består af cheftræner, Jason Campbell, og spillende assistenttræner, Alexander ”AK” Korntved. De har trænet sammen de seneste par år og Jason har derudover erfaring som ungdomstræner i FC Fredericia.

Det har givet øjeblikkelige og synlige resultater at de to er kommet til klubben. Således har man kunne konstatere et markant forbedret og forandret træningsmiljø, hvor mange flere spillere er kommet til og hvor der i øvrigt allerede syntes at være et stærkt fællesskab.

Cheftræneren selv fremstår både beskeden og ydmyg i sine nye rammer; ”Vi skal etablere os i serie 4 her i foråret. Det vigtigste er at vi får arbejdet videre med at skabe et godt fællesskab i truppen, hvor der ikke er forskel på hvordan første og sidste mand på holdkortet, behandles til træning. Alle skal føle at de er en del af holdet og fællesskabet. Og så skal der altid være plads til nye holdkammerater”.

Det er altså først og fremmest et mål for holdet, at fællesskabet står stærkt og at man formår at etablere sig i serie 4. Der er dog ambitioner om mere på lidt længere sigt når det gælder fodboldfilosofien som ønskes praktiseres. ”Vi vil her i den første tid nok komme til at fokusere på at stå godt på banen, spille disciplineret og forsøge os med omstillinger. Vi skal have etableret den defensive organisation”, oplyser cheftræneren. Det er dog klart ambitionen at komme til at spille med mere boldbesiddelse i højt tempo. ”Vi arbejder henimod at ville have bolden mere. Derudover kommer vi til at fokusere på at kunne presse højt og aggressivt. Vi ønsker, med tiden, at spille teknisk fodbold hvor vi vil have bolden mest muligt, og hurtigt erobre den tilbage hvis vi mister den” fortæller cheftræneren.

Assistenttræner, AK, spiller selv på holdet og udgør derfor en slags fortrop på banen når det gælder trænerteamets taktiske dispositioner. ”Det har fungeret godt på denne måde de seneste sæsoner. Vi er sammen om holdet, men der er ingen tvivl om at cheftræneren har det sidste ord”, lyder det loyalt fra assistenttræneren .

Direkte adspurgt om målene for trænerteamet, supplerer assistenten sin cheftræner; ”Vi skal først og fremmest have skabt samhørighed i gruppen af spillere, så alle føler sig som en naturlig del af holdet. Derefter kan vi for alvor begynde at udviklet det rent fodboldmæssige. Vi accepterer at være lidt mere forsigtige her i foråret, men der er ingen tvivl om at vi med tiden ønsker at blive det boldbesiddende og dominerende hold”.

På nuværende tidspunkt er der omkring 35 spillere i truppen. Det har betyder at man har tilmeldt et ekstra seniorhold i serie 5. De er således mulighed for at spille på det lidt mere konkurrenceorienterede serie 4 hold eller blot få ”meter i benene” på serie 5. Både cheftræneren og assistenten gør det meget klart, at de står klar med åbne arme overfor nye spillere. Blandt den nuværende trup er flere spillere med erfaring fra ungdomsfodbold på højt niveau samt de højere serierækker.

Der er tale om en trup, som allerede virker godt sammentømret og dedikereret. Det er faktisk vanskeligt at se på træningskampene over vinteren at der er tale om en fusion at to flere trupper efter det nye trænerteam er kommet til. Alting tyder på at de formår at få fællesskabet til at fungere fra starten af og at de i øvrigt vægter det højt i træningsmiljøet. Flere af spillerne har fulgtes ad med trænerteamet de seneste år og det kan ses i form af den gode atmosfære til træning og kamp, at de er fuldt ud fortrolige med trænernes forventninger. 

Andetholdet indleder sæsonen i serie 4 den 25.03 kl. 13.30 ude mod Gauerslund. Første hjemmekamp er den 01.04 kl. 12.30 mod Vejle Kammeraterne.

Serie 5 indleder sæsonen hjemme i Madsby den 28.03 mod Kolding B. Der venter i øvrigt en del lokalopgør i rækken, som byder på kampe mod Erritsø, Fredericia KFUM og Taulov/Skærbæk IF.

Luk